Sange/CD

Copyright @ All Rights Reserved

Lidt om sangene


Hver sang har sin egen historie. Indholdet i sangene er forskelligt, ligesom de genremæssigt spænder temmelig bredt. Der er pop-, rock-, folk-, country- og visesange. Lidt til en hver lejlighed. Nogle gange opstår tekst og melodi på samme tid, andre gange hver for sig. Der er tider, hvor der overhovedet ikke er ideer til noget, andre gange vælter det ind. I alt er der anmeldt lidt over 80 sange til KODA, og så er der en del, som bare ligger og venter, så lidt inspiration har der været undervejs. Den kommer fra dagligdagen, aviser, TV, blade, begivenheder fra nær og fjern. Der er ikke noget, der ikke kan skrives en sang om.

Jeg kan godt lide, når en sang har en overraskelse eller en kant undervejs. Noget der skiller sig ud. Som regel kan det lade sig gøre, også med mere banale sange. Det kan være humor, men også noget underfundigt eller smukt.

Nogle sange markerer sig mere end andre, f.eks har "20 look af de lang`", "Til evig tid", "Stille sommer morgen", "Erik samler på telekort", "Fjette Jette" nydt en del opmærksomhed, og ikke mindst "Dansen på havnen i Bork", som Charlie & Co sang direkte ind på dansktoppens førsteplads godt styret af Tom Bilde... en sjov historie. Men mange andre måske større personlig betydning.

"I remember" blev først og fremmest skrevet til min far, mens "Den glemte dal" er dedikeret til min mor. "Dollars" er en sang, jeg spiller igen og igen. Den blev til en dag, hvor jeg sad og bladrede i søndagsavisen. Jeg så en masse overskrifter, som faldt mig i øjnene. Med eet besluttede jeg, at det skulle blive til en sang. Hver linje i sangen er en overskrift fra en side. Jeg besluttede, der måtte kun være et valg fra hver side. En strategi jeg senere har benyttet et par gange. Det virker som nogle billeder, der bliver tegnet.

En del af sangene blev skrevet, mens jeg spillede med "Over the Hill". Flere af sangene præsenterede jeg for bandet, men de fleste blev kasseret, de passede ikke i stilen. Dog var der 3 sange, der kom igennem nåleøjet, nemlig sangen "Over the Hill", "Borderline" og historien om Julie Schneider, en rigtig "Frankie and Johnny" historie.

De mange frasorterede sange

hobede sig op, og derfor

indspillede jeg nogle selv.
Lidt mere på vej....

Gert Back - klik for tekst.Titlen kommer af, at vi skulle spille med bandet Get Back i Skyttehushaven i Vejle til en søndagskoncert. I Folkebladet blev vi omtalt som Gert Back. Denne lille trykfejl morede mig, og da jeg så kom til at tænke på den velkendte sang om Joe Hill, så syntes jeg, det var oplagt.

Lysene tændes i Tokyo -klik for tekst. En sang inspireret af stemningen, da der kom en del flygtninge til byen. Handler om længsel. Sangen er ikke en protestsang, men har i sidste vers en hentydning til meningsløsheden. Senest i forbindelse med foredrag omkring Balkan, er sangen omdøbt til "Lysene tændes i Mostar", hvor der er skiftet et navn ud, ligesom tredje vers er lavet helt om.
6 og et HUG


I 2003 udgav jeg cd`en "6 og et hug". Titlen skal antyde, at der er 7 numre på cd`en. Det ene nummer hedder "HUG", jeg syntes dengang, det var morsomt. Min mor syntes, det lød lidt frækt, hvilket gjorde mig lidt betænkelig, for det var slet ikke hensigten. Tanken med cd`en var egentlig bare, at der skulle ske noget med nogle af sangene i en fart. Derfor tog jeg ud til Søren Høst i Grejs for at indspille i alt 14 sange. En indstilling og så lige på, der blev ikke broderet noget som helst, dog fik Søren Asger Buus Olsen til at lægge lidt Ole Fick-guitar på "Lysene tændes i Tokyo", mens han selv lagde banjo på "HUG" og "Erik samler på telekort".

Alle sangene kan høres på myspace.com/hanshenrikstephansen. Nogle af sangene omtales ovenfor.

 

 

 

 

NORDENVIND


I 2013, ja der skulle gå 10 år, udgav jeg så "Nordenvind" under navnet Stephansen. Anja Daugaard designede coveret og syntes det så bedst ud bare med efternavnet. Da jeg var i lokalradioen i Ødsted, spurgte Mogens Krintel om, hvad jeg så ville kalde mig - Stephansen, HH Stephansen eller Hans henrik Stephansen - jeg smilte lidt og havde vist ikke et rigtigt svar, mente nok det var hip som hap.

Titlen er hentet fra sangen af samme navn og er tænkt som en tråd til det nordjyske. Lidt blandet sangmateriale, men Leo Thygesen fik lavet en god sammenhæng i den endelige lyd, så cd`en fungerer som en helhed. Der er ni numre, hvor Henrik Kunz har produceret 5, Søren Høst 2, Lars Poul Christensen 1 og slutteligt et livenummer med Get Back fra cd`en "Live at Seligmann" produceret af Torben Sminge. En lang proces. Livenummeret er valgt, fordi jeg syntes, nummeret fortjente ekstra opmærksomhed. Det svinger godt, og vi har med stor succes spillet det med Get Back utallige gange.

Mange af sangene er blevet spillet i landets lokalradioer, og flere af dem har været på diverse lokale hitlister. "Stille sommer morgen" lå sågar 3 uger på førstepladsen i Radio Ringkøbing. Sangen synges af min niece Trine Thomsen, og hun gør det på smukkeste vis. Dagen, hvor jeg skulle præsentere cd`en på festivalen i Jelling, skete der det sjove, at "Til evig tid" røg ind på DR P5`s dansktoplistes 4. plads. Jeg fandt først sent ud af, at den var blevet præsenteret, så jeg var da temmelig stolt over placeringen, og så uden venners hjælp. Fedt at gå på scenen med det i ryggen.

Musikken på cd`en hjælpes godt på vej af dygtige musikere. I forskellige kombinationer er det Henrik Kunz, Mark Wolters, Henrik Frank, Jens Haack, Trine Thomsen, Lars Poul Christensen, Bo Thomsen, Lars Bøgvad Hansen, Poul Hermansen, Søren Høst og Karen Stephansen.

Alle sangene kan høres på iTunes, Spotify, tdc-play osv. En cd kan også rekvireres ved henvendelse.